Aktuality ze služebny - listopad 2023

Zraněný opilec

V 16.50 bylo přijato telefonické oznámení, že poblíž městského parku sedí na zemi muž, který není schopen postavit se na vlastní nohy a odejít. Na místě hlídka následně nalezla známého problémového alkoholika z Kyjova, který byl nejen silně podnapilý, ale zároveň i zraněný v obličeji. Z důvodu krvácejícího zranění byla muži přivolána sanita RZS, která ho odvezla na ošetření do nemocnice. Věc bude posléze dořešena.

28.11.2023

Vulgárně pokřikující muž

Krátce po půlnoci bylo přijato telefonické oznámení, že na ulici Mezivodí neustále pobíhá tam a zpět velmi zvláštní muž, který velmi hlasitě vulgárně nadává. Hlídka nalezla na ulici po příjezdu zmateného podnapilého sedmatřicetiletého muže, který uvedl, že hledal místo, kde by si mohl pořádně zanadávat. Muži bylo vysvětleno, že toto opravdu není to pravé místo ani čas na nadávání. Následně byl z místa vykázán, což bez připomínek učinil.

19.11.2023

Výbuch plynové karmy

V 19.41 byla na žádost Policie ČR vyslána hlídka na ulici Nerudova, kde došlo v jednom z bytových domů k výbuchu plynové karmy. Za menším výbuchem stojí počínání muže, který se z plynové karmy snažil doplnit plyn do zapalovače. Vše se naštěstí obešlo bez zranění a závažnějších škod na majetku. Věc nyní dále šetří PČR.

16.11.2023

Krádež v OD Kaufland

V 10.53 vyjela po přijatém oznámení hlídka do prodejny Kaufland, kde ostraha chytila muže, který přelepil čárový kód z jednoho druhu masa, které bylo ve slevě, na balíček jiného nezlevněného. Tímto činem se rozhodl ušetřit částku 132,- Kč, bohužel neúspěšně. Za spáchanou krádež byla muži na místě uložena příkazová pokuta.

14.11.2023

Odcizila baterie

V 17.17 bylo přijato telefonické oznámení z prodejny Kaufland, že ostraha chytila zlodějku, která odcizila baterie v celkové hodnotě 130,- Kč. Po příjezdu strážníků se pětasedmdesátiletá seniorka z Archlebova ke krádeži doznala a následně zaplatila pokutu, která jí byla na místě uložena.

13.11.2023

Přepadl ženu a odcizil jí kabelku

V 03.30 došlo na ulici tř. Komenského k přepadení ženy jdoucí do práce a odcizení její kabelky. Toto přepadení má na svědomí neznámý muž, který na ženu čekal ve vozidle a jakmile se k němu přiblížila, vyběhl z vozidla, strhnul ženě kabelku z ramena a následně ihned ujel. Kamerový systém ovšem celou situaci zaznamenal. Všechny zjištěné skutečnosti byly předány do rukou Policie ČR, která nyní celou věc řeší.

11.11.2023

Rvačka na autobusovém nádraží

V 18.34 vyjeli strážníci ve spolupráci s hlídkou PČR na autobusové nádraží, kde probíhala vzájemná rvačka několika podnapilých osob. Po příjezdu na místo byla vyhrocená situace po delší době uklidněna a všichni účastníci rvačky byli z místa vykázáni. Věc nyní nadále šetří PČR.

10.11.2023

Opilec s krvavým zraněním hlavy

V 18.46 byla po přijatém oznámení vyslána hlídka na ulici Růžová, kde se měl nacházet bezvládně ležící muž na zemi. Hlídka po příjezdu na místo nalezla na zemi ležícího silně podnapilého třicetiletého muže ze Stavěšic, který měl navíc zakrvácený celý obličej. Zranění si způsobil pádem na zem. Z tohoto důvodu byla na místo přivolána sanita RZS, která opilého muže následně odvezla na ošetření do nemocnice. Věc bude posléze dořešena.

9.11.2023

Agresivní pacient

V 21.55 byla na žádost ošetřujícího personálu nemocnice Kyjov vyslána hlídka na chirurgickou ambulanci, kam byl sanitou přivezen silně podnapilý a agresivní pacient z Velké nad Veličkou, který upadl na oslavě a rozbil si hlavu. Muž byl po příjezdu hlídky uklidněn a následně zde strážníci setrvali do doby ukončení všech potřebných ošetření.

4.11.2023

Krádež v prodejně Kaufland

V 18.45 bylo přijato telefonické oznámení z prodejny Kaufland, že ostraha chytila zlodějku. Touto byla teprve šestnáctiletá dívka z Hovoran, která odcizila lak na nehty v celkové hodnotě 50,- Kč. Věc byla posléze vyřešena uloženou příkazovou pokutou.

3.11.2023

Dopravní nehoda

V 16.30 došlo na ulici Strážovská k dopravní nehodě autobusu a osobního vozidla. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Strážníci na místě usměrňovali dopravu do doby ukončení všech potřebných šetření.

1.11.2023