Aktuality ze služebny - březen 2024

Poškodil balení klobás

Krátce po 21 hodině bylo přijato oznámení z prodejny Kaufland, že ostraha chytila muže, který odcizil a nenávratně poškodil balení klobás v hodnotě 143,- Kč. Hlídka MP Kyjov na místě ztotožnila sedmačtyřicetiletého muže z Louky, který se podobného jednání v minulosti dopustil již mnohokrát. Krádež byla zpracována a předána k dořešení příslušnému správnímu orgánu.

29.3.2024

Odcizený transmitter

V 19.31 byla po přijatém telefonickém oznámení vyslána hlídka MP Kyjov do prodejny Kaufland Kyjov. Na místě se nacházel devatenáctiletý muž s přítelkyní, kteří se pokusili odcizit transmitter do auta v celkové hodnotě 599,- Kč. Věc byla vyřešena na místě uloženou příkazovou pokutou.

29.3.2024

Opilec

V 16.50 byla přijata stížnost ostrahy prodejny Lidl Kyjov na spícího bezdomovce před prodejnou. Na místě byl nalezen silně podnapilý sedmdesátiletý muž neschopný chůze, pozvracený a pomočený. Na místo byla z tohoto důvodu přivolána sanita pro převoz muže do nemocnice k jeho vyšetření a následnému odvezení na záchytnou stanici. Po vyšetření lékař ovšem rozhodl o ponechání muže v nemocnici na pozorování.

28.3.2024

Agresivní pacient

V 16.27 byla hlídka MP Kyjov po přijatém oznámení vyslána na urgentní oddělení nemocnice Kyjov, kde se měl nacházet opilý a agresivní pacient. Přivolal si sanitu RZS, která ho odvezla do nemocnice, ale poté nevěděl, zda chce ošetřit. Při následném ošetřování začal napadat personál. Po příjezdu hlídky byl pacient uklidněn a strážníci zde zůstali do doby ukončení všech potřebných vyšetření.

27.3.2024

Krádež hotovosti z kabelky

V 18.36 bylo přijato telefonické oznámení, že mladé dívce, která byla před chvílí v místním salonu na manikúře, zmizela z peněženky hotovost 1 200,- Kč. Této krádeže se dle svědků měla dopustit jiná žena nacházející se rovněž v tomto salonu. Na místě svědci označili hlídce tuto jinou zákaznici, která se posléze k manipulaci s kabelkou a krádeži hotovosti přiznala. Věc byla poté předána se všemi zjištěnými skutečnostmi k dořešení přivolané hlídce PČR.

25.3.2024

Odvezen na záchytnou stanici

V 10.39 byla hlídka MP Kyjov vyslána na náměstí v Kyjově, kde měl na zemi ležet opilý muž. Na místě byl zjištěn čtyřiapadesátiletý muž, který nebyl schopen chůze, choval se agresivně a byla s ním velmi obtížná komunikace. Z důvodu jeho agresivního chování vůči zasahující hlídce byl převezen do nemocnice k vyšetření, zda je způsobilý k převozu na záchytnou stanici v Brně, kam byl následně za doprovodu strážníka odvezen.

22.3.2024

Dvě krádeže v průběhu jednoho dopoledne

Nejprve v 10.14 vyjeli strážníci po přijatém oznámení do místní prodejny potravin, kde čtyřicetiletý muž dostal chuť na sladké a strčil si do kapsy dvě tyčinky Mars, které se posléze rozhodl pronést přes pokladnu bez zaplacení, což se mu díky pozorným prodavačkám nepodařilo. Věc byla vyřešena na místě uloženou příkazovou pokutou.

Další krádež proběhla v čase 11.44 v prodejně Kaufland, kde ostraha chytila osmnáctiletého mladíka, který odcizil sýr v celkové hodnotě 29,- Kč. Za spáchanou krádež byla i tomuto mladému muži na místě uložena příkazová pokuta.

19.3.2024

Pod vlivem alkoholu a omamných látek napadl svoji matku

V 12.47 byla vyslána hlídka na žádost Policie ČR do rodinného domu V Boršově, kde syn pod vlivem alkoholu a omamných látek fyzicky napadl svoji matku. Ve spolupráci s Policií ČR byl muž vykázán z domu. Věc nyní dále řeší Policie ČR.

16.3.2024

Spící opilec ve vchodu do domu

Krátce po 23 hodině bylo přijato telefonické oznámení, že ve vchodu do jednoho z rodinných domů na ulici Jiráskova leží v bezvládném stavu neznámý muž. Hlídka na místě nalezla podnapilého spícího muže z Vracova, který byl ihned postaven na nohy, řádně poučen a odeslán na vlak, kterým odcestoval domů. Věc bude posléze dořešena.

15.3.2024

Opilec na autobusovém nádraží

V 17.29 zpozorovala hlídka pří běžné kontrole autobusového nádraží muže povalujícího se před čekárnou, který nebyl schopen postavit se na vlastní nohy. Bližší kontrolou dotyčného bylo zjištěno, že se jedná o silně podnapilého sedmadvacetiletého mladíka z Dubňan, u kterého provedená dechová zkouška prokázala 4,5 promile alkoholu. Mladý muž nebyl schopen chůze ani souvislé komunikace, tudíž byla na místo přivolána sanita RZS. Za dohledu strážníků byl následně převezen na ošetření do nemocnice a poté putoval na záchytnou stanici do Brna.

14.3.2024

Opilá upadla a zranila se

V 16 hodin bylo přijato telefonické oznámení, že se na ulici Nerudova poblíž prodejny Lidl nachází žena ležící na chodníku s krvavým zraněním v obličeji. Na místě byla hlídkou nalezena třiapadesátiletá podnapilá žena, která vlivem nejisté chůze po požití většího množství alkoholu upadla na zem a způsobila si krvavé zranění obličeje. Z tohoto Důvodu byla na místo přivolána sanita RZS, která zraněnou ženu odvezla na ošetření do nemocnice.

12.3.2024

Krádež alkoholu

V 10.37 byla po přijatém oznámení vyslána hlídka do prodejny Penny, kde ostraha chytila muže, který odcizil láhev rumu a pokusil se s ní projít přes pokladnu bez zaplacení. Krádež byla zpracována a postoupena k dořešení příslušnému správnímu orgánu.

11.3.2024

Opilec u lesoparku

V 19.10 bylo přijato telefonické oznámení, že nedaleko lesoparku leží na chodníku v bezvládném stavu pravděpodobně podnapilý muž. Toto tvrzení se na místě potvrdilo. Třiačtyřicetiletý opilec z Moravského Písku byl probuzen, postaven na nohy, řádně poučen a z místa vykázán. Věc bude dořešena po vystřízlivění.

6.3.2024

Vulgární zákaznice v prodejně potravin

V 15 hodin bylo přijato telefonické oznámení od ostrahy Lidlu, že mají v prodejně velmi hlučnou podnapilou ženu, která neustále nadává všem ostatním zákazníkům. Hlídka v prodejně následně nalezla známou problémovou alkoholičku z Kyjova, kterou uklidnila, důrazně poučila o slušném chování, a z prodejny ihned vykázala.

5.3.2024

Dopravní nehoda

V 15.35 došlo na obchvatu Boršovská k dopravní nehodě dvou osobních automobilů. Hlídka na místě prováděla usměrňování dopravy po celou doby šetření této nehody. K žádnému závažnějšímu zranění na místě naštěstí nedošlo.

4.3.2024

Pod vlivem alkoholu převracel popelnice

Ve 21.48 bylo na služebnu MP telefonicky oznámeno dispečerem ČSAD, že na nástupišti autobusového nádraží v Kyjově se nachází muž, který zde převrací popelnice. Na místě svědci uvedli, že tento muž se již přemístil do nedaleké hospody. Zde byl podezřelý zastihnut a vyzván k nápravě stavu popelnic, kterou pod dohledem hlídky MP provedl. Po uklizení popelnic ovšem začala u muže opět vzrůstat agresivita vůči zasahujícím strážníkům. Z tohoto důvodu byl podnapilý muž s prokázaným výsledkem dechové zkoušky 2.42 promile převezen za doprovodu strážníků do Nemocnice Kyjov k vyšetření a následně na záchytnou stanici do Brna.

1.3.2024