Aktuality ze služebny - prosinec 2023

Podnapilý muž obtěžoval hosty restaurace

V 22.48 bylo přijato telefonické oznámení z místní restaurace, že mají problém s podnapilým hostem, který se k ostatním návštěvníkům chová velmi vulgárně a rovněž odmítá zaplatit svoji útratu. Na místě strážníci ztotožnili devětatřicetiletého muže z Koryčan, který byl uklidněn a důrazně poučen. Pochopil, útratu zaplatil a restauraci za dohledu hlídky opustil.

28.12.2023

Krádež v prodejně Kaufland

Krátce před polednem bylo na služebně Městské policie přijato telefonické oznámení z prodejny Kaufland, že ostraha chytila zloděje. Na místě byl hlídkou ztotožněn osmašedesátiletý muž z Dambořic, který odcizil několik kusů různého zboží. Za spáchaný přestupek byla muži na místě uložena příkazová pokuta.

28.12.2023

Hádka pacientky s personálem

V 23.21 vyjeli strážníci po přijatém oznámení na plicní ambulanci nemocnice Kyjov, kde docházelo k hádce postarší ženy s ošetřujícím personálem, kdy žena neustále vulgárně urážela všechny přítomné. Na místě hlídka čtyřiasedmdesátiletou seniorku z Veselí nad Moravou uklidnila, poučila ji a následně jí bylo doporučeno jít se lehnout na lůžko a vyspat se, což poté taky učinila.

23.12.2023

Spící opilec ve vchodu do domu

Krátce po 23 hodině bylo přijato telefonické oznámení od muže, který se právě vracel z práce domů, že přímo u vstupních dveří ve vchodu do domu na ulici Kollárova narazil na spícího opilce, který se odmítal postavit a odejít. Po přijezdu hlídky na místo byla známému problémového alkoholikovi z Kyjova věc ještě jednou vysvětlena. Po tomto vysvětlení věc už pochopil a místo opustil.

15.12.2023

Krádež sluchátek

V 10.44 byla po přijatém oznámení vyslána hlídka do OD Kaufland, kde neznámý mladík odcizil z prodejny sluchátka, které se snažil pronést přes pokladnu bez zaplacení ukryté v batohu. Na místě strážníci ztotožnili šestadvacetiletého mladého muže z Hodonína, který nic nezapíral a ke krádeži se ihned přiznal. Věc byla vyřešena uloženou příkazovou pokutou.

9.12.2023

Odcizila tužku na oči

V 13.39 bylo přijato oznámení z OD Kaufland, že ostraha chytila ženu při krádeži tužky na oči v celkové hodnotě 30,- Kč. Na místě byla hlídkou řešena osmašedesátiletá seniorka z Koryčan, které byla za spáchanou krádež uložena příkazová pokuta.

8.12.2023

Opilec s krvavým zraněním obličeje

V 18 hodin hlídka při kontrole ulice Havlíčkova zpozorovala muže bezvládně ležícího na chodníku. Při bližší kontrole dotyčného bylo zjištěno, že se jedná o silně podnapilého muže s  krvavým zraněním v obličeji, které si způsobil pravděpodobným pádem na zem. Na místo byla z tohoto důvodu přivolaná sanita RZS, která odvezla muže na ošetření do nemocnice.

5.12.2023

Krádež tužkových baterií

V 20.52 bylo přijato oznámení z prodejny Kaufland, že ostraha chytila zloděje, který odcizil několik tužkových baterií. Jednalo se o jednatřicetiletého muže ukrajinské národnosti, který krádež přiznal a následně zaplatil i na místě uloženou příkazovou pokutu.

3.12.2023

Potyčka v místním baru

V 20.57 byla hlídka po přijatém oznámení vyslána do místního baru, kde docházelo k potyčce mezi přítomnými podnapilými hosty. Na místě byla vyhrocená situace po příjezdu strážníků uklidněna a všichni aktéři potyčky byli z místa vykázáni. K žádnému zranění nedošlo.

1.12.2023