Aktuality ze služebny - leden 2024

Krádež tašky s nákupem

V 16.41 bylo na služebně Městské policie přijato telefonické oznámení od paní, která uvedla, že si na Masarykově náměstí položila na lavičku tašku s nákupem a ve chvíli nepozornosti ji tuto tašku odcizila neznámá žena. Po kontrole kamerových záznamů byl zjištěn přesný popis této neznámé ženy, která byla následně hlídkou nalezena na autobusovém nádraží i s odcizenou taškou. Celá věc byla postoupena k dořešení příslušnému správnímu orgánu.

31.1.2024

Potyčka v místním baru

V 18.34 vyjela hlídka ve spolupráci s PČR do místního baru, kde neznámý útočník nejprve vulgárně urážel a následně fyzicky napadl několik hostů baru a poté z místa utekl. Hlídkám byl předán přesný popis útočníka, který byl následně vypátrán a nalezen nedaleko baru. Dále byly vyhodnoceny kamerové záznamy a ztotožněni svědci celé události. Věc si poté převzala k dalšímu šetření Policie ČR.

26.1.2024

Krádež v Kauflandu

Ve 14 hodin vyjeli strážníci po přijatém oznámení do prodejny Kaufland, kde ostraha chytila při krádeži neznámého muže. Tento odcizil různé druhy zboží v celkové hodnotě 530,- Kč. Na místě byl hlídkou ztotožněn osmašedesátiletý senior z Nemotic, kterému byla za spáchanou krádež uložena příkazová pokuta.

26.1.2024

Odcizil čokoládu, rum a párky

Krátce před polednem bylo přijato oznámení z prodejny Penny, že chytili zloděje. Na místě byl hlídkou ztotožněn devětatřicetiletý muž z Veselí nad Moravou, který odcizil čokoládu, dva rumy a k tomu párky v celkové hodnotě 406,- Kč. Věc byla vyřešena uloženou příkazovou pokutou.

22.1.2024

Opila se a usnula na chodníku

V 18.46 byla při kontrole ulice Žižkova zpozorována poblíž baru bezvládně ležící žena na zemi. Při bližší kontrole dotyčné bylo zjištěno, že se jedná o opilou sedmačtyřicetiletou ženu, která se na zemi oddávala hlubokému spánku. Ani po probuzení se o všem tato podnapilá žena nebyla schopná postavit na vlastní nohy. Z tohoto důvodu byla na místo přivolána sanita RZS, která ji následně odvezla do nemocnice. Provedenou dechovou zkouškou u ní byla naměřena hodnota 2,3 promile alkoholu. Cela věc bude dořešena po vystřízlivění.

18.1.2024

Krádež laku na nehty

Ve 14 hodin byla po přijatém oznámení vyslána hlídka do OD Kaufland, kde se pětašedesátiletá žena z Milotic pokusila odcizit lak na nehty, který si ukryla do kapse bundy a poté se ho snažila pronést přes pokladnu bez zaplacení. Věc byla vyřešena na místě uloženou příkazovou pokutou.

18.1.2024

Bezvládně ležící muž na zemi

V 10.55 bylo přijato telefonické oznámení, že na sídlišti Za Stadionem se nachází muž bezvládně ležící na zemi. Na místě hlídka zjistila, že se jedná o muže podnapilého, ale navíc taky velmi podchlazeného. Z tohoto důvodu byla na místo přivolána sanita RZS, která podchlazení potvrdila, a muže odvezla na ošetření do nemocnice.

13.1.2024

Zmatený bosí muž se zraněním

V 17.57 vyjeli strážníci po přijatém oznámení na ulici Brandlova, kde se měl pohybovat bosí muž. Na místě hlídka nalezla velmi zmateného muže z Kyjova, který byl opravdu v této zimě bez bot a navíc měl i krvavé zranění na hlavě. Z tohoto důvodu byla na místo přivolána sanita RZS, která odvezla muže na ošetření do nemocnice.

12.1.2024

Potyčka u prodejny Penny

V 18.41 byla na žádost PČR vyslána hlídka na parkoviště k prodejně Penny, kde docházelo k fyzické potyčce mezi dvěma muži. Na místě byli oba muži ve spolupráci s PČR rozděleni, ale agresor, který potyčku vyvolal, se i po příjezdu hlídky odmítal uklidnit. Naopak u něj začala vzrůstat agresivita proti zasahujícím hlídkám. Z tohoto důvodu byly proti muži použity donucovací prostředky a přiložena pouta. Následně byl agresivní muž převezen do cely. Věc nyní dále řeší Policie ČR.

9.1.2024

Odcizil ovladač k televizi

V 10.49 bylo přijato telefonické oznámení z OD Kaufland, že chytili muže, který se pokusil přes pokladnu pronést bez zaplacení ovladač k televizi v celkové hodnotě 300,- Kč. Věc byla se čtyřicetiletým mužem z Hodonína na místě vyřešena uloženou příkazovou pokutou.

9.1.2024

Další krádež alkoholu, tentokrát odcizení vína

V 17.13 byli po přijatém oznámení vysláni strážníci do prodejny Kaufland, kde neznámý muž odcizil dvě lahve vína. Při krádeži ho zachytili kamery a pozorná ostraha. Jednalo se o osmatřicetiletého muže z Nechvalína, kterému byla následně za spáchanou krádež na místě uložena příkazová pokuta.

7.1.2024

Krádež vodky

Krátce po 20 hodině bylo na služebně přijato oznámení z prodejny Lidl, že ostraha chytila zloděje. Tímto byl dvaačtyřicetiletý muž z Kyjova, který se pokusil odcizit láhev vodky. Při krádeži neuspěl a nákup v obchodě se mu navíc prodražil o uloženou příkazovou pokutu.

5.1.2024