Aktuality ze služebny - únor 2024

Ležel na chodníku

V 21.16 přijala hlídka MP Kyjov telefonickou stížnost na muže ležícího na chodníku na ulici Tyršova. Po příjezdu na místo hlídka nalezla čtyřiatřicetiletého muže, který nebyl schopen pohybu ani souvislé komunikace. Z tohoto důvodu byla na místo přivolána sanita RZS, která jej převezla do Nemocnice Kyjov na ošetření.

27.2.2024

Opilec spící na chodbě bytového domu

V 6.34 byla hlídka MP po telefonickém oznámení vyslána na sídliště Za Stadionem, kde měl údajně ve 4. poschodí bytového domu spát bezdomovec na chodbě. Ten se zde skutečně nacházel. Jednalo se o známého problémového alkoholika z Kyjova, který byl hlídkou důrazně poučen a z místa následně vykázán.

27.2.2024

V podnapilosti usnul před místní prodejnou potravin

V 14.55 byla přijata stížnost od ochranky prodejny Lidl Kyjov, že se před prodejnou nachází opilý muž, který se zde uložil ke spánku. Po příjezdu hlídky MP Kyjov byl z místa tento sedmadvacetiletý muž z Dubňan vykázán. Provedenou dechovou zkouškou u něj byla naměřena hodnota 3.43 promile alkoholu. Věc bude posléze dořešena.

24.2.2024

Přímo v obchodě snědl koblihy, které následně odmítl zaplatit

V 11.30 byla hlídka MP Kyjov vyslána do OD Kaufland Kyjov. Ostraha zde chytila jednatřicetiletého muže, který v prodejně snědl koblihy a croissant, přičemž tyto snědené dobroty následně odmítl zaplatit. Přestupek byl předán k dořešení příslušnému  správnímu orgánu.

24.2.2024

Agresivní muž skončil na záchytce

V 11.25 bylo přijato oznámení, že na parkovišti před prodejnou Lidl Kyjov se nachází neznámý opilý muž, který rozbil zrcátko u auta. Na místě byl hlídkou zjištěn třiačtyřicetiletý muž z Ježova, který nadýchal téměř 3,5 promile. Dále bylo zjištěno, že zrcátko není rozbité, ale pouze vykloněné, tudíž k žádnému poškození na vozidle naštěstí nedošlo. Tento podnapilý muž ovšem odmítal s hlídkou jakkoliv spolupracovat a rovněž u něj začala vzrůstat agresivita. Z tohoto důvodu byl převezen za doprovodu strážníka k ošetření do Nemocnice a následně směřovala jeho cesta na záchytnou stanici do Brna.

20.2.2024

Krádež slaniny

V 15.18 bylo přijato telefonické oznámení z prodejny Lidl Kyjov, že ostraha chytila neznámého muže, který pronesl přes pokladnu bez zaplacení  slaninu v hodnotě 110,- Kč. Jednalo se o jednačtyřicetiletého muže z Bukovan. Věc byla postoupena k dořešení příslušnému správnímu orgánu.

18.2.2024

Fyzicky napadl svoji manželku

Ve 21.25 byla hlídka MP na žádost PČR vyslána do Bohuslavic, kde má docházet k potyčce mezi mužem a ženou. Na místě hlídka zjistila ženu, která byla slovně a fyzicky napadena svým manželem. Věc byla po domluvě s Policií ČR předána k dořešení příslušnému správnímu orgánu.

17.2.2024

Během jednoho dne rozbil dvoje skleněné dveře

V 13.12 byla přijata telefonická stížnost na opilce, který se povaluje na zemi poblíž kostela v Bohuslavicích. Na místě byl hlídkou nalezen podnapilý muž odpovídající popisu přímo před domem, u kterého během svého opileckého dovádění rozbil skleněnou výplň dveří. Během řešení tohoto případu vyšlo najevo, že před tímto incidentem stihnul podnapilý mladík rozbít ještě jednu skleněnou výplň dveří v jedné z hospod v Kyjově. Oba případy byly postoupeny k dořešení a vymáhání škody příslušnému správnímu orgánu.

16.2.2024

Krádež v prodejně Kaufland

V 11.39 bylo na služebnu MP Kyjov přijato telefonické oznámení z prodejny Kaufland Kyjov. Ostraha chytila při krádeži muže, který odcizil baterie v hodnotě 146 Kč. Věc byla na místě vyřešena uloženou příkazovou pokutou.

15.2.2024

Rozbila skleněnou výplň dveří

V 10 hodin byla hlídka MP Kyjov vyslána na Masarykovo náměstí, kde neznámá žena bouchala a kopala do dveří místní prodejny. Na místě byla nalezena šestadvacetiletá žena, která uvedla, že si v bytě zapomněla mikinu a bundu. Nikdo neotevíral, tak se rozhodla kopat do dveří, přičemž rozbila skleněnou výplň. O poškození dveří byli informování majitelé bytů a předseda SVBJ, který zajistí zasklení a účet bude předán ženě, která škodu uhradí.

11.2.2024

Odcizil hrušky

V 13.42 bylo přijato telefonické oznámení z prodejny Kaufland Kyjov, kde ostraha chytila muže, který odcizil 1 kg hrušek. Hlídkou byl na místě ztotožněn osmdesátiletý senior z Kyjova, kterému byla za spáchaný přestupek uložena příkazová pokuta.

9.2.2024

Požár bagru

V 08.48 byla na žádost HZS vyslána hlídka na ulici Vrchlického, kde došlo k požáru bagru. Na místě bylo třeba asistence strážníků při usměrňování dopravy do doby uhašení a odstavení bagru.

8.2.2024

Zmatený muž vlezl oknem do cizího domu

V 14 hodin byla na žádost Policie ČR vyslána hlídka MP na ulici tř. Komenského. Dle přijatého oznámení vlezla do zdejšího rodinného domu přes okno z ulice neznámá osoba. Na místě hlídka zjistila, že se jedná o dezorientovaného muže, který tvrdil, že je pronásledován a musí se schovat. Následně byl muž předán PČR k dalšímu šetření.

6.2.2024

Opilec vulgárně nadával kolemjdoucím

Ve 20.14 bylo na služebně MP přijato oznámení, že poblíž aquaparku se nachází neznámý muž, který vulgárně pokřikuje na kolemjdoucí. Na místo byla vyslána hlídka, která následně zjistila, že se jedná a známého pětačtyřicetiletého problémového alkoholika z Kyjova. Ten byl důrazně poučen o slušném chování a poté z místa vykázán. Celá věc byla následně postoupena k dořešení příslušnému správnímu orgánu.

5.2.2024

Agresivní pacientka

V 17.15 byla na žádost Nemocnice Kyjov vyslána hlídka na ambulantní oddělení, kde se nacházela pacientka, která byla agresivní a odmítala spolupracovat. Za asistence hlídky MP byla pacientka uložena na lůžko oddělení JIP. Hlídka zde asistovala po celou dobu ošetřování této pacientky.

4.2.2024