Aktuality ze služebny - duben 2024

Agresivní a podnapilá žena byla odvezena na záchytnou stanici

V 9.30 byla na služebně MP Kyjov přijata telefonická stížnost na ženu, která močila na veřejnosti na ulici Dobrovského. Hlídka na místě zjistila ženu s agresivním a vulgárním chováním vůči kolemjdoucím i strážníkům. Žena byla z důvodu neustávající agrese převezena do Nemocnice Kyjov k provedení vyšetření a následně na záchytnou stanici do Brna. Dechová zkouška na alkohol u ní prokázala 3,3‰ promile alkoholu.

29.4.2024

Krádež baterie v OD Kaufland

V podvečerních hodinách ostraha obchodního domu Kaufland Kyjov chytila zloděje, který se pokusil pronést přes pokladnu bez zaplacení baterie v hodnotě 90,- Kč. Jednalo se o devětatřicetiletého muže z Bohuslavic, se kterým byla krádež vyřešena na místě uloženou příkazovou pokutou.

27.4.2024

Odcizila řasenku

V 14.16 bylo na služebně MP Kyjov přijato telefonické oznámení od ostrahy prodejny Kaufland Kyjov, že zadrželi zlodějku. Tato sedmašedesátiletá žena ze Svatobořic se pokusila odcizit řasenku v hodnotě 49,- Kč. Přestupek byl vyřešen na místě uloženou příkazovou pokutou.

27.4.2024

Krádež v prodejně Lidl

V 15.25 byla hlídka vyslána do prodejny Lidl Kyjov. Ostraha prodejny zde chytila ženu, která se pokusila bez zaplacení pronést přes pokladu zboží v hodnotě 187,- Kč. Hlídka přestupek vyřešila na místě uloženou příkazovou pokutou.

23.4.2024

Opilec na Masarykově náměstí

V poledne byla přijata stížnost na muže, který spí na Masarykově náměstí a je zřejmě opilý. Hlídka na místě nalezla známého problémového alkoholika z Kyjova, kterého strážníci probudili, řádně poučili a z místa vykázali. Věc bude dořešena, jakmile muž vystřízliví.

23.4.2024

Krádež alkoholu

V 19.20 bylo přijato oznámení od ostrahy prodejny Kaufland, že chytili zloděje. Neznámý muž se pokusil odcizit láhev rumu v hodnotě 139,- Kč. Hlídka následně dvaačtyřicetiletému muži z Moravského Písku za spáchanou krádež na místě uložila příkazovou pokutu.

20.4.2024

Fyzická potyčka

V 18.30 byla hlídka MP Kyjov vyslána na žádost PČR ke kinu Panorama, kde mělo dojít k fyzické potyčce několika mužů. Při příjezdu hlídky byla již na místě sanita RZS. Tato odvážela dva zraněné muže, kteří byli účastníci potyčky. Oba tito muži byli silně podnapilí a dobývali se do cizího vozidla, které přijelo na místo. Řidič z vozidla vystoupil a začala hádka, která byla zakončena vzájemným fyzickým napadením. Na místě byli hlídkou zjištěni svědci události a následně byla celá věc předána k dalšímu šetření PČR.

20.4.2024

Opilec ležící na chodníku

V 20.30 bylo přijato telefonické oznámení, že na ulici Havlíčkova leží muž s holí, který má problémy postavit se na nohy. Strážníci na místě zjistili, že se nejedná o muže v ohrožení života, nýbrž o muže silně podnapilého s naměřenou hodnotou přesahující 2 promile alkohlu v dechu. Muž byl s pomocí hlídky postaven na nohy a nasměrován k místu bydliště. Věc bude posléze dořešena.

11.4.2024

Naboural několik vozidel i značek

Ve 14 hodin bylo přijato oznámení o zvláštně jedoucím vozidle, které mělo nabourat do několika značek a taky několikrát do plotu na ulici Koliba. Později bylo přijato oznámení, že to samé vozidlo se nachází na ulici Jungmannova a jede již bez pneumatiky na předním kole, přičemž málem srazilo chodce. Dále pokračovalo na ulici Mezi Mlaty, kde narazilo do několika parkujících vozidel. Vozidlo samotné bylo hlídkou nalezeno již bez řidiče na ulici Jurovského. Hlídka MP zajistila svědky události a bourané vozidlo pohlídala do příjezdu PČR. Následně byl dohledán i řidič tohoto vozidla, kterého si i se všemi zjištěnými skutečnostmi převzala Policie ČR k dalšímu šetření.

9.4.2024

Krádež baterií v OD Kaufland

V 19.35 bylo přijato telefonické oznámení z OD Kaufland, že ostraha prodejny chytila zloděje, který se pokusil odcizit baterie a semena v hodnotě 116,- Kč. Jednalo se o čtyřiapadesátiletého muže ze Žabčic. Věc byla vyřešena na místě uloženou příkazovou pokutou.

9.4.2024

Řídil vozidlo pod vlivem alkoholu

V brzkých ranních hodinách byla na kamerovém systému spatřena podnapile vypadající osoba, která vyšla z místní hospody, nasedla do vozidla na sedadlo řidiče a odjela. Na místo byla ihned vyslána hlídka MP, která výše uvedené vozidlo zastavila. Provedenou dechovou zkouškou byla u řidiče naměřena hodnota 1.61 promile alkoholu. Z důvodu podezření na spáchání trestného činu byla na místo přivolána PČR, která si věc i se všemi zjištěnými skutečnostmi převzala k dalšímu šetření.

8.4.2024

Malé dítě se zamknulo ve vozidle

V 12.42 byla hlídka MP Kyjov vyslána na žádost PČR k aquaparku, kde se malé dítě nedopatřením samo uzamknulo ve vozidle. Na místě již byly hasiči i záchranáři. Nemluvně se po zmáčknutí klíčů od vozidla ponechaných na zadním sedadle zamknulo. Dveře se naštěstí po chvíli podařilo otevřít a dítě, kterému se nic nestalo, předat do rukou matky.

7.4.2024

Agresivní pacient s naměřenými 5,06 promile

V 11.26 byla na žádost Policie ČR vyslána hlídka do nemocnice Kyjov, kde se na urgentním příjmu nacházel agresivní opilec. Ten byl po příjezdu strážníků uklidněn a za jejich doprovodu uložen na JIP. Z důvodu velmi vysokého obsahu alkoholu v krvi si ho zde lékaři nechali na pozorování.

7.4.2024

Fyzické napadení

Ve 22.16 byla hlídka MP Kyjov na žádost PČR vyslána k prodejně kebabu, kde měl dle oznámení nějaký muž napadat jiné hosty. Na místě byla hlídkou šarvátka roztržena. Vzhledem ke stále trvající agresivitě muže, který šarvátku vyvolal, byl omezen na osobní svobodě a předán PČR. Poté následoval jeho převoz do cely.

6.4.2024

Odmítla zaplatit útratu

V 16.20 byla po přijatém telefonickém oznámení vyslána hlídka MP do místní restaurace, kde se nacházela žena, která si dala v restauraci večeři, ale jakmile přišlo na placení, tak se rozhodla odmítnout zaplatit způsobenou útratu v hodnotě 547,- Kč. Jednalo se o devětadvacetiletou ženu z Malešic. Věc bude dále předána příslušnému správnímu orgánu k dořešení.

3.4.2024

Opilec ležící na zemi

V 15.16 byla hlídka MP Kyjov vyslána za kulturní dům. Údajně se zde měl nacházet na zemi ležící opilý muž. Na místě byl opravdu nalezen ležící jednatřicetiletý muž, u kterého byla provedenou dechovou zkouškou na alkohol zjištěna hodnota 2.78 promile. Muž byl hlídkou řádně poučen a z místa vykázán. Věc bude dále dořešena po jeho vystřízlivění.

3.4.2024