Aktuality ze služebny - květen 2024

Agresivní opilec uzamčený v bytě

V 21 hodin bylo přijato několik telefonických oznámení o zřejmě opilém muži, z jehož bytu se ozývají rány, křik a nadávky. Na místě hlídce MP Kyjov otevřel tento byt pětatřicetiletý silně podnapilý muž, který se zde nacházel sám. Při následném řešení situace u něj začala prudce vzrůstat agresivita a uklidnění se nedostavilo ani po několika upozorněních. Z tohoto důvodu byly muži přiloženy pouta a následně byl převezen na záchytnou stanici do Brna. Dechová zkouška na alkohol u něj prokázala 2,58 promile.

29.5.2024

Fyzická potyčka

V 18.50 byla hlídka MP Kyjov požádána Policií ČR o součinnost při řešení fyzické potyčky mezi dvěma muži na ulici Mezi Mlaty. Po příjezdu na místo byli od sebe tito dva výtečníci odtrženi a uklidněni. Následně se ukázalo, že se jedná o vlastní bratry, kteří si vyřizovali staré účty. Byly provedeny dechové zkoušky s výsledky 2,33‰ a 2,18‰. Případ si poté převzala PČR.

25.5.2024

Opilec bezvládně ležící na chodníku

V 18.40 bylo přijato telefonické oznámení, že na ulici tř. Palackého nedaleko autobusové zastávky leží opilý muž. Hlídka MP muže na místě nalezla a provedla dechovou zkoušku s výsledkem 3,3 promile. Muž byl postaven na nohy, řádně poučen a z místa vykázán. Bez větších problémů odešel směrem k domovu. Věc bude posléze dořešena.

23.5.2024

Agresivní muž odvezen na záchytnou stanici

V 14.35 byla přijata stížnost na muže bezvládně ležícího na chodníku na Masarykově náměstí. Hlídka na místě nalezla pětapadesátiletého opilce, který nebyl schopen postavit se na vlastní nohy, natož chodit. Na místo byla z tohoto důvodu přivolána sanita RZS. Po převozu do nemocnice a následném ošetřování začala u opilého muže prudce vzrůstat agresivita vůči strážníkům i personálu nemocnice. Z tohoto důvodu byla muži přiložena pouta a následně směřovala jeho cesta na záchytnou stanici do Brna. Z odběru krve mu bylo naměřeno úctyhodných 3,9 promile alkoholu.

22.5.2024

Opilec ležící pod lavičkou

V 11.09 byla hlídka MP Kyjov na žádost záchranné služby vyslána k poště na Masarykovo náměstí, kde měl dle přijatého oznámení ležet muž v bezvládném stavu pod lavičkou. Hlídka na místě zjistila pouze sedícího staršího muže, u kterého dechová zkouška odhalila 2,1‰ alkoholu. Tento muž byl pouze opilý, ale žádné zdravotní potíže neměl. Z tohoto důvodu byla sanita odvolána a muž byl z místa vykázán.

22.5.2024

Manžel se dobýval do domu

V 19.12 byla hlídka MP Kyjov vyslána na žádost PČR k domu, do kterého se měl dobývat manžel oznamovatelky. Na místě byla situace ihned uklidněna. Bylo zjištěno, že manželé jsou v rozvodovém řízení a hádají se o péči o syna. Všichni přítomní byli poučeni, jak ve věci dále postupovat.

16.5.2024

Muž s krvavým zraněním hlavy

V 21.35 bylo přijato telefonické oznámení od muže, který uvedl pouze jméno ulice, kde se nachází, se slovy „je to špatný,“ následně hovor přerušil. Hlídka po okamžitém příjezdu na danou ulici zpozorovala muže ležícího na zemi a nad ním stojící další dvě osoby. Muž na zemi značně krvácel z hlavy. Toto zranění si způsobil pádem na zem. Na místo byla ihned přivolána sanita RZS, která zraněného muže odvezla na ošetření do nemocnice.

10.5.2024

Zadržení osoby v pátrání

V 18 hodin hlídka MP Kyjov při kontrole města zpozorovala ženu, která se svým vzhledem podobala osobě, na kterou bylo vyhlášeno pátrání z důvodu vyhýbání se výkonu trestu. Tuto pětatřicetiletou ženu na místě strážníci zastavili, ztotožnili a bylo zjištěno, že důvodné podezření se zakládá na pravdě. Z tohoto důvodu byla následně předána do rukou PČR.

10.5.2024

Pokřikoval na kolemjdoucí a jednoho napadl

V ranních hodinách byla přijata stížnost od dispečera ČSAD, že se před čekárnou nachází muž, který pokřikuje na kolemjdoucí. Na místo byla vyslána hlídka MP Kyjov, která muže odpovídajícího popisu nalezla před prodejnou Lidl. Dalším šetřením bylo zjištěno, že tento sedmadvacetiletý muž z Dubňan údajně několikrát vběhl do prodejny a udeřil jiného muže. Napadený muž se již na místě nenacházel. Po kontaktování PČR s dotazem, zda někdo neoznámil napadení, bylo zjištěno, že napadený muž již Policii ČR kontaktoval. Věc byla proto předána PČR k dořešení.

7.5.2024

Opilec na Masarykově náměstí

O půlnoci bylo telefonicky oznámeno řidičem taxislužby, že na Masarykově náměstí leží v bezvládném stavu nějaký muž. Tento po probuzení hlídkou uvedl, že si jen potřeboval odpočinout a nabrat trochu sil. Muž byl řádně poučen a nasměrován k domovu.

5.5.2024

Krádež spreje v prodejně Lidl

V 17 hodin bylo přijato telefonické oznámení, že ostraha prodejny Lidl chytila zloděje, který odcizil sprej v hodnotě 70,- Kč. Na místě byl hlídkou ztotožněn mladík z Bohuslavic, který způsobenou škodu uhradil, a následně mu byla uložena příkazová pokuta.

5.5.2024

Fyzická potyčka několika osob

Ve večerních hodinách byla hlídka MP Kyjov vyslána k autobusovému nádraží, kde se nacházela skupina několika osob, mezi nimiž mělo dojít ke rvačce. Hlídka na místě všechny účastníky této rvačky zajistila a následně předala i se všemi zjištěnými skutečnostmi do rukou policie ČR k dalšímu šetření.

3.5.2024