Město

První podzemní kontejnery jsou v provozu

První podzemní kontejnery v Kyjově
Vytvořeno:

V listopadu jste si mohli všimnout hluboké díry, která vznikla na parkovišti u Kina Panorama Kyjov. V prosinci se již na tomto místě objevily čtyři nové podzemní kontejnery. Naleznete zde dva kontejnery o objemu 5 m3 na třídění papíru a plastu a další dva o objemu 3 m3 na třídění skla čirého a barevného.

Mezi výhody podzemních kontejnerů jednoznačně patří zvětšení objemu pro uložení jednotlivých druhů odpadů, zvýšení účinnosti třídění a taky vzhled stanoviště, který znatelně méně narušuje okolí.  

Odpad se do kontejnerů vkládá pomocí nášlapného systému. Nevkládejte prosím odpad, který tam nepatří,  PET láhve, plastové nádoby a nápojové kartony před vhozením sešlápnout nebo zmáčknout,  kartonové krabice a obaly rozložit, větší formáty rozřezat,  neodkládat odpady vedle nádob (podzemní kontejnery se při výsypu zvedají i s rámem s pochozí plošinou). 

Vytříděné složky odpadu, které se do kontejnerů nevejdou, může každý občan města bezplatně odevzdat na sběrném dvoře odpadů v provozní době: PO až SO 07:00 – 12:00, 12:30 – 17:30

Galerie

Mohlo by Vás zajímat