Město

Mezinárodní hudební festival Concentus Moraviae míří do Kyjova

Kyjov_Facebook
Vytvořeno:

Slavnostní zahajovací koncert XXIX. ročníku festivalu Concentus Moraviae proběhne právě u nás, a to v pátek 31. května od 19 hodin v divadelním sále Městského kulturního střediska.

  • Festivalové zahájení bude jedním z nejvýznamnějších příspěvků k probíhajícímu Roku české hudby a oslavám 200. výročí narození Bedřicha Smetany.
  • Vystoupí světově uznávaný finský skladatel, dirigent a klavírista Olli Mustonen spolu s předním českým orchestrem PKF—Prague Philharmonia.
  • Na koncertě zazní ve světové premiéře Mustonenův flétnový koncert Sadunkertoja, který vznikl speciálně pro tuto příležitost a jehož sólového partu se ujme vynikající dánská flétnistka Janne Thomsen.
  • Letošním podtitulem akce je Metamorfózy: Czech Smetana! Ústřední linii letošní dramaturgie tvoří totiž hudba desítek významných českých skladatelů posledních dvou staletí v čele s komorní hudbou Smetanovou.

Festival se bude konat od 31. května do 10. července a tradičně proběhne pod záštitou ministra kultury ČR Martina Baxy, hejtmana Jihomoravského kraje Jana Grolicha a hejtmana Kraje Vysočina Vítězslava Schreka. 

Vstupenky zakoupíte již nyní v Informačním centru města Kyjova.

Mohlo by Vás zajímat