Město

Restaurace v kulturním domě otevře nejspíš po Novém roce

foto
Vytvořeno:

V polovině května obsadili prostor vedle radnice stavbaři. Začala tím dlouho připravovaná rekonstrukce restaurace v kulturním domě. Veřejnou zakázku vyhrála firma MSO servis s nabídkovou cenou přesahující 19 milionů korun bez DPH. Jsou to peníze, za které dojde k výrazným stavebním úpravám kuchyně, prostoru pro návštěvníky i toalet společných pro restauraci a kulturní dům. Celý prostor je navíc podsklepený a taky suterén, v němž bude situováno zázemí pro personál a skladování potravin, projde rekonstrukcí. Součástí rekonstrukce je taky bar v patře kulturního domu, který bývá využíván při plesech a jiných společenských akcích. Nemalou část rozpočtu spolykají rozvody sítí, vzduchotechnika a další „neviditelné“, avšak nezbytné prvky.

Stavební práce na modernizaci restaurace by měly skončit nejpozději 31. října. Poté bude prostor předán budoucímu provozovateli, který mu dodá duši - tedy vybaví ho gastro technikou, bary, nábytkem a vůbec celý prostor zútulní. Pro veřejnost by restaurace měla být otevřena někdy po začátku roku 2025.

Jak už to bývá, práce se neobejdou bez určitých omezení. Zázemí stavby zabralo část veřejného prostranství za kulturním domem. Vlivem toho například došlo k přesunu služebních aut města na velké parkoviště a tím i k úbytku parkovacích ploch pro veřejnost. Dočasné omezení si vynutí i prostor stávající letní zahrádky před restaurací, která taktéž projde úpravou.

Mohlo by Vás zajímat